Over ons

‘Mijn winkel is een droom die uitkomt’

“Mijn naam is Robin en sinds november 2018 ben ik de trotse eigenaar van Elise’s Bloemen, de winkel achter Bloemen Bezorgen Almere. Dat ik de kans kreeg om deze winkel over te nemen, was voor mij een droom die uitkwam.

Samen met de drie meiden die ik in dienst heb, werk ik elke dag aan het verder uitbouwen van deze droom. We zijn een heel fijn en goed team met elkaar. We houden de laatste trends nauwlettend in de gaten en hebben alle vier een andere stijl qua bloemschikken. Zo vind je bij ons altijd wel iets dat je aanspreekt.

Mijn werk is heel veelzijdig. Iedere klant is anders, heeft een eigen smaak en eigen wensen. Ik word er gelukkig van als elke klant tevreden de winkel verlaat. Het allermooiste aan mijn vak vind ik toch wel dat ik mensen troost kan bieden. Met rouwwerk kan ik mensen op één van de meest droevige dagen in hun leven toch een klein beetje geluksgevoel geven. De lieve en emotionele reacties die ik krijg als mensen hun bloemstukken voor een uitvaart komen ophalen… die raken mij als mens, maar ook als bloemist heel erg. Ik vind dat echt een eer. 

Alleen de beste kwaliteit

Ik ga elke week zelf naar de veiling om mijn producten zorgvuldig uit te kunnen kiezen. De meeste bloemisten kopen tegenwoordig alles in bij groothandels. Ik wil weten wat ik in mijn winkel neerzet dus daar sta ik met liefde wat vroeger voor op! Alles wat ik koop is A1-kwaliteit (dat is de hoogste kwaliteit bloemen die je kunt inkopen, red.). Naast de kwaliteit is ook de prijs een voordeel van het inkopen op de veiling: er zit geen groothandel tussen dus ik kan mijn prijzen scherp houden. 

Mijn passie voor mijn vak maakt dat ik ontzettend geniet van mijn werk. Ik ben heel leergierig en ik heb ambitie. Ik ben heel trots op wat we in korte tijd al bereikt hebben met de winkel, maar ik droom ervan om nog veel bekender te worden. We hebben genoeg in onze mars om nog veel meer aan te kunnen! Bovendien blijf ik mezelf ontwikkelen en uitdagen. Ik ben niet te snel tevreden, maar blijf kansen zien om te groeien.”